Hokejisté ročníku 2009 se připravují na novou sezónu

Hokejisté ročníku 2009 se připravují na novou sezónu

V sobotu 7. září jsme na domácím ledě zorganizovali přípravný turnaj za účasti kvalitních soupeřů z Hlinska, Chrudimi, Uničova a Šumperka. Hráči HC Slovanu vybojovali cenné 2. místo. Nejlepší m hráčem mužstva byl zvolen za bojovnost Tomáš Nečas.

V prvním zápase jsme získali 3 body proti hostům z Hlinska. Dalším soupeřem byla Chrudim, která přijela pouze ve dvou pětkách, ale na výkonu to nebylo znát. Naši kluci opět bojovali ze všech sil a po velmi napínavém utkání i v tomto jsme slavili vítězství. Rovněž nájezdy se podařily a to nejen šikovností našich střelců, ale i parádními výkony našeho brankáře Ríši. Ve třetím utkání proti zkušenému soupeři ze Šumperka si hostující hráči zaslouženě odnesli plný počet bodů. Vývoj turnaje tedy určil, že budeme bojovat o stříbro proti Uničovu. Od prvního vhazování se rozhořela na ledě bitva o každý centimetr ledové plochy. Byly k vidění krásné individuální akce i týmová hra celého kolektivu. Rozhodnout musely nájezdy, bylo to drama jak z finále mistrovství světa. Tribuna, hráči na střídačkách, všichni fandili jak jim jen ruce a plíce stačily. V poslední sérii nás zachránil gólman Ríša a se spoluhráči se mohl radovat z krásného druhého místa. Poděkování patří všem rodičům, kteří všemožně přispěli k přípravě a zajištění turnaje.

Konečné pořadí turnaj: 1 – HC Šumperk, 2 – HC Slovan, 3 – HC Uničov, 4 – HC Chrudim, 5 – HC Hlinsko

Sestava: Richard Marossy – Troják Jan, Holub Adam, Voráč Kamil, Kakiš David, Muselík Jakub, Sekáč Radim, Červinková Zuzka, Kukrle Štěpán, Chlup Štěpán, Palla Lukáš, Rada Ruda, Nečas Tomáš, Šebela Jakub, Zecha Jaroslav