Sobota 27. Duben
Moravská Třebová
°C

V prvním utkání nástavby výhra nad Hlinskem na nájezdy

V prvním utkání nástavby výhra nad Hlinskem na nájezdy

HC SLOVAN M.T. – HC HLINSKO
5:4 (0:2, 4:1, 0:1, SN 1:0)

V dnešní sestavě jsme mohli zaznamenat návrat staronového gólmana Robina Šauera, který si dnes sice nezahrál, ale jako „dvojka“ podporoval tým ze střídačky. Opět nám také vypomohli junioři Ondřej Holub a Adam Schauter. Úplně novou tváří byl obránce Jaroslav Adolf. S celým týmem předvedli, že se o body umí porvat i přes všechna možné překážky, které jak jinak než s panem Čížkem nesmí chybět.
V bráně domácích perfektně zachytal Michal Turek a stal se tak i nejlepším hráčem zápasu. V hostující bráně se předvedl Vladimír Saifr. První třetina nám nebyla souzena. Klukům se nedařili přihrávky, útok ani obrana. V polovině první třetiny děláme chybu za bránou. K puku se dostává Plachý, který nahrává přímo před bránu naprosto volnému Pazourkovi a puk končí v brankové síti. Další chyba v útočném pásmu přináší soupeřům další zakončení poté, co Dítě jede sám na bránu a Turka prostřeluje.
Druhá třetina je však úplně jiná. Slovan se vzpamatovává ze svých chyb a stav během třetiny otáčí. První gól střílí Pavlovský, který se uvolňuje v našem obraném pásmu. Ujíždí soupeřům a sólo nájezdu prostřeluje Saifra. O minutu a půl později protlačuje puk mezi betony gólmana Řehulka a vyrovnává stav na 2:2. Přesilovou hru využívá Pavlovský, který zavěšuje střelou nahoru. Přesilovou hru však využívají i hosté v podání Plachého střelou z levého kruhu. Po skvělé kombinaci Kobzy, Langra a Marka nakonec zakončuje Marek a opět posílá Slovan do vedení. Minutu a půl před koncem druhé třetiny nás rozhodčí posílá do tří.
V pokračující početní nevýhodě začínáme třetí třetinu, kterou soupeř trestá po půl minutě gólem a stav je opět nerozhodný. Čiklův „rozhodující“ gól v 56 minutě rozhodčí neuznává z důvodu hry v 6 hráčích. Myslím, že v tuto chvíli nikdo nezůstává v klidu. Celý stadion se bouří stejně jako náš kapitán, který s vědomím všech křivd jež jsme utržili v průběhu zápasu neudržel nervy na uzdě a odnesl si trest OT za nesportovní chování a OK též za nesportovní chování.  Suma sumárum místo vedoucí branky jsme přišli o kapitána a Slovan hraje v oslabení 4 na5. 2:14 před koncem si hosté berou oddechový čas poté, co jsme opět posláni do oslabení. Zápas pokračuje prodloužením, ve kterém je potrestán trestem OT i Roman Muselík, též za nesportovní chování.
O výsledku rozhodly až samostatné nájezdy, kdy za domácí vstřelil branku Rajnoha, Pavlovský a Řehulka. Hostům se nedaří prostřelit Turka ani jednou a zápas končí za stavu 5:4.

Nutno říci, že po dnešních výkonech rozhodčích je jen zázrak, že padá „tak málo“ vyšších trestů. Posuzování zákroků na obou stranách postrádá logiku a co je třikrát za sebou posouzeno jako běžný zákrok odnese čtvrtý hráč dvouminutovým trestem. Našlo by se toho víc, ale dovolání stejně není a tak buďme rádi, že to všichni přežili ve zdravý. I když někteří fanoušci měli večer výrazně rozhozený tlak.
PS: Ohledně neuznané branky existuje videozáznam, který dokazuje správné rozhodnutí čárového rozhodčího ohledně hry v šesti. Odkaz nebo přímo video se pokusíme vložit v průběhu dne do článku.

Slova trenéra pana Čikla po utkání:
Začali jsme nástavbu dvěma body. Já jsem spokojený. Odehráli jsme sice špatnou první třetinu, než jsme se po týdnu do toho zase dostali. Ve druhé třetině jsme ale hráli výborně. Hlinsko jsme přebruslili, dali jsme 4 góly. Bohužel jsme vždycky dostali nějaký kontaktní gól nebo vyrovnávací a to především v oslabení. Poslední třetina to už bylo jen kdo z koho. Druhý bod jsme si vybojovali až na nájezdy, ale já jsem spokojený za odvedený výsledek kluků. Bylo mnoho vyloučení a na tom budeme muset zapracovat, aby se ti kluci drželi, i když nám nebylo přáno a sbírali body. Diváci byli skvělí, hrozně nám pomohli. Děkuji.

Branky:  29:30 Pavlovský (Faltus, Turek), 30:57 Řehulka (Scheuter), 36:53 Pavlovský (Faltus, Čikl), 37:58 Marek (Langr, Kobza), 65:00 Rajnoha – 9:53 Pazourek (Plachý, Homola), 14:11 Dítě ( Pelán, Fink), 37:26 Plachý (Pazourek, Beneš), 40:30 Plachý (Vlček)

Rozhodčí: Čížek – Jiruška, Bohuněk
Vyloučení: 8 +( OT a OK Čikl, OT Muselík) : 9
Využití: 1:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 482
Sestava SLOVAN: Turek, Rajnoha, Holub, Hradil, Janků, Adolf, Muselík, Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský
Sestava HLINSKO: Saifr,Brázda, Beneš, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha, Dítě, Vlček, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Plachý, Pazourek, Havel, Pelán

Published by Jiří Kavan