Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Povinné 3 body

Povinné 3 body

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : TJ ORLI LANŠKROUN

9 : 5

(2:3, 4:1, 3:1)

 

V neděli 20. 1.  se na zimním stadionu v Moravské Třebové střetl domácí tým s týmem Lanškrouna. Tým ze dna tabulky ale domácím nedal nic zadarmo.

První třetina začala pro domácí skvěle. Již po necelých dvou minutách se dostali do vedení 2:0 a zdálo se, že půjde o jednoznačnou záležitost hned z úvodu. Opak byl ale pravdou. Hosté reagovali okamžitě výměnou gólmana a když se jim podařilo i z jejich první střely skórovat, jejich sebevědomí dostalo vzpruhu. To zapříčinilo i dosažení druhého gólu po zmatku v domácí obraně. Aby toho nebylo málo, špatný výkon domácích v první části dokonal Lanškroun třetím vstřeleným gólem, a do kabin se tak šlo za stavu 2:3!

Zřejmě byl před druhou třetinou v kabině asi menší „vítr“, poněvadž se Slovan rázem výrazně zlepšil a podařilo se mu skórovat hned čtyřikrát v řadě. Jedním gólem se ve druhé třetině prosadili i hosté. Druhá část zápasu tedy byla zakončena ve stavu 6:4.

Třetí třetina začala bleskurychlým gólem moravskotřebovských a to Lanškroun asi definitivně zlomilo. O minutu později se hostům sice podařilo dát gól, ale do konce zápasu ještě dvakrát inkasovali. Od pověstné desítky dělil Slovan na konci zápasu pouze jediný gól. Konečné skóre bylo tedy 9:5! Kaňkou na vítězství bylo snad jen zranění Vojtěcha Augustina a tržná rána v obličeji střelce hattricku Igora Čikla. Doufejme, že budou oba brzy v pořádku!

Opět děkujeme fanouškům za skvělou podporu v domácím zápase a zveme všechny na další domácí střetnutí ve středu 22.1. od 19 hodin proti týmu z Hlinska!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení utkání trenéra Igora Čikla: ,,Uhráli jsme povinné 3 body, posunuli se na druhé místo, ale náš výkon nebyl optimální. Ve středu nás čeká rozhodující zápas o umístění po základní části. Přijede Hlinsko a my chceme bodovat a skončit na druhém místě! Chtěl bych pozvat fanoušky na tento zápas, aby podpořili naše mužstvo v těžkém zápase. Přijďte všichni!“

Hodnocení utkání střelce hattricku Igora Čikla ml.: ,,První třetina se nám příliš nepovedla, ale něco jsme si řekli v kabině a utkání nakonec zvládli! Máme povinné body, ale náš výkon se musí zlepšit i proto, že se kvapem blíží play-off, kde samozřejmě chceme být úspěšní! Děkuji fanouškům za parádní atmosféru. Nejvíc mě ale mrzí, že jsem si ten hattrick s nimi neužil, protože jsem jel na šití! 🙂

Branky: 0:38 Langr (Faltus), 1:10 Pavlovský (Marek, Augustin), 22:53 Čikl (Faltus, Langr), 24:22 Kudrna (Augustin, Pavlovský), 25:58 Čikl (Rajnoha, Langr), 30:44 Kudrna (Kobza), 40:26 Čikl (Langr, Faltus), 43:59 Pavlovský (Langr, Faltus), 45:43 Řehulka (Muselík, Kobza) – 2:29 Nastoupil (Kužílek), 5:58 Holub (Janík), 14:44 Preisner (Kužílek), 37:20 Markl (Janík), 41:31 Pejcha (Čada)

Střely na branku: 39:33

Rozhodčí: Kareš – Štěrba, Kopecký

Počet diváků: 535

Sestava SLOVAN: Rochla – Kudrna, Rajnoha, Bahounek, Hradil, Hučík – Langr, Faltus, Čikl, Pavlovský, Augustin, Kobza, Řehulka, Marek, Muselík, Maška

Sestava ORLI: Šolc, Köver – Kužílek, Čada, Boruch, Macháček, Pražák, Rozbroj, Štěpánek – Janík, Holub, Markl, Nastoupil, Pejcha, Preisner, Marek

Published by Lukáš Šišovský