Sobota 27. Duben
Moravská Třebová
°C

Zápas s Chocní rozhodla třetí třetina

Zápas s Chocní rozhodla třetí třetina

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : HC SPARTAK CHOCEŇ
2 : 5
(1:1, 1:1, 0:3)

V netradičně komorní atmosféře bez diváků, se včera utkali dva tradiční soupeři –  domácí Slovan a hostující Choceň. Domácí se museli obejít bez několika hráčů (zranění, karanténa) a na zápas tak nastoupili ve 13 hráčích!

První třetina tohoto souboje začala opatrně. Až v 17. minutě při přesilové hře se dokázali prosadit hosté (0:1). Ovšem hned po 30 sekundách, při signalizovaném vyloučení, se podařilo Slovanu vyrovnat na 1:1!

Druhá třetina byla ze strany domácích velmi povedená. Třebovští měli dobrý pohyb i šance, ale nebyli efektivní, zatímco soupeř svou šanci ve 24. minutě proměnil (1:2)! Aktivita Slovanu však jeden gól přinesla a to ve 34. minutě, po pohledné individuální akci. Stav po druhé třetině byl tedy 2:2!

Třetí třetina nabídla dvě přesilové hry domácích! První vůbec nesehráli podle očekávání. Druhá přesilová hra už vypadala lépe. Z vyložené šance však třebovští neskórovali a soupeř po hrubé chybě v obranném pásmu Slovanu trestal. Ve 48. minutě tak byl stav 2:3! O pět minut později uznal rozhodčí sporný gól a Choceň si už utkání pohlídala. Konečný stav zápasu 2:5!

Příští zápas odehraje Moravská Třebová v neděli 11.10. v 17 hodin v Chotěboři! Utkání bude opět bez diváků! Průběh zápasu bude možno sledovat zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-10-11/id/321318?

Ohlasy po utkání:
Hodnocení trenéra Igora Čikla: ,,Zápas s kvalitním soupeřem ukázal, jak na tom jsme. První dvě třetiny jsme drželi nerozhodný výsledek. Druhá třetina byla z naší strany nejlepší, poslední část jsme nezvládli vůbec. Začínáme přesilovkou, která mohla být klíčová, celou přestávku se domlouváme a pak se naše 1. pětka za minutu a půl nedostane ani do třetiny. Za chvíli následuje hrubá chyba našeho obránce, gól na 2:3, potom chyba hlavního rozhodčího – 2:4. Děláme hrubé chyby v obranném pásmu a naše koncovka je žalostná, máme na čem pracovat!“

Branky: 16:38 Janků (Čikl), 33:37 Marek – 16:06 Prachař (Pilař, Bradáč), 23:50 Prachař (Novák, Pilař), 47:40 Krejza (Půlpán, Bradáč), 52:51 Krejza (Martinec, Půlpán), 55:45 Prachař (Tobiáš, Martinec)

Rozhodčí: Čížek – Kopecký Jan, Kopecký Pavel

Sestava SLOVAN: Vydržel, Turek – Janků, Veselský, Máša, Rajnoha, Dubovčí – Marek, Čikl, Šíp, Cach, Skopal, Haluza, Kavan, Faltus

Sestava CHOCEŇ: Koutský, Kalousek – Novák, Bradáč, Škvor – Pilař Lukáš, Prachař, Lichtág, Tobiáš, Faltys, Martinec, Půlpán, Knytl, Vlček, Krejza, Pilař Matěj, Pirkl

FOTOGALERIE ZDE: https://hcslovanmt.rajce.idnes.cz/MT-CHOC_7%2C10%2C2020/?

Published by Lukáš Šišovský