Sobota 27. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan přetlačil Chrudim v prodloužení

Slovan přetlačil Chrudim v prodloužení

7. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

HC Slovan Moravská Třebová – HC Chrudim

5:4 PP

(1:2, 2:2, 1:0 – 1:0)

V neděli odehrál Slovan utkání na domácím stadionu proti silnému soupeři z Chrudimi. Hosté již v polovině první třetiny vedli 2:0, Slovan se ale dokázal dostat zpátky do zápasu a vyrovnal. Domácí třikrát v utkání dotahovali a za stavu 4:4 se šlo do prodloužení, ve kterém o vítězství rozhodl Dominik Marek.

Do utkání lépe vstoupili hokejisté Chrudimi, hned v prvních minutách si vytvořili několik povedených příležitostí, včetně přečíslení 3 na 1, Peksa si však s šancemi poradil. V 8. minutě se k vyražené střele dostal nejrychleji Karásek a usměrnil puk do odkryté brány, hosté se tak ujali vedení 0:1. Hned po vstřelené brance se za zády domácího gólmana rozezněla tyč. V 10. minutě byla Chrudim opět důraznější před domácí brankou, z dorážky zvyšoval na 2:0 Kišš. Vzápětí hosté znovu orazítkovali tyč. Na druhý gól Slovan rychle odpověděl, Cach po buly před domácí brankou zavezl kotouč do útočného pásma, naznačil přihrávku a vymetl Cvrčkovi šibenici – 1:2. Vstřelená branka vlila Slovanu krev do žil a v následujících minutách byl aktivnějším týmem. Skóre se však nezměnilo a do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení hostů.

Prostřední dějství bylo z pohledu moravskotřebovského týmu výrazně lepší. Ve 25. minutě získal Slovan příležitost první přesilové hry, kterou po necelé půl minutě využil – Faltusova tvrdá střela od modré skončila odrazem od hráče hostí v síti. Ve 29. minutě si Chrudim vzala vedení zpět, Koreček našel před brankou opuštěného Plcha, ten dokázal přihrávku z roku usměrnit mezi betony domácího gólmana – 3:2. Z vedení se hosté neradovali dlouho, Slovan o necelou minutu později opět srovnal. Cvrček si poradil s dvěma dorážkami, ovšem na třetí už nestačil, kolem betonu poslal puk do brány Čikl – 3:3. Ve 37. minutě dokázali využít svoji první přesilovku i hosté, v brankovišti dobře nastavenou hůl Karáska našel Koreček a Chrudim se před koncem druhého dějství opět ujala vedení.

V závěrečné části si Slovan vytvořil několik příležitostí, Chrudim zatlačil a vybojoval přesilovku, která se po minutě ještě zdvojnásobila. Početní výhodu 5 na 3 využil po půl minutě Krč, jeho nahrávka do brankoviště skončila za zády brankáře hostí – 4:4. Za vyrovnaného skóre se hrál hokej nahoru dolů, oba týmy si vytvořily několik příležitostí k ohrožení brány, ani jeden ve svých šancích však neuspěl. Do konce třetí části tak už žádný gól nepadl a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

V prodloužení se na puku v útočném pásmu drželi nejprve hosté, Slovan se však v 63. minutě dostal do přečíslení 2 na 1, akci vzal na sebe Marek a prostřelil gólmana hostů. Slovan dokázal otočit vývoj utkání a připisuje si do tabulky 2 body.

Další utkání se odehraje ve středu 20. 10. v 18:30 na ledě Litomyšle.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Já bych chtěl dneska poděkovat hlavně klukům. Na to že jsme měli klasicky jen tři beky a musel jsem dát dozadu útočníky, tak jsme předvedli nádhernej výkon. Kluci bojovali, podařilo se nám vyrovnat a nakonec jsme urvali i dva body. Jsem velice spokojený, perfektní diváci a klukům klobouk dolů.“

Bronislav Vysloužil, obránce:

„Soupeř na nás vletěl, hráli na čtyři lajny, kolikrát napadali i ve třech hráčích, takže bylo důležitý hrát zodpovědně odzadu. My jsme dneska celej zápas bojovali a podařilo se nám to urvat. Padly tam důležitý góly, pak jsme po chybách nějakej smolnej gól i dostali, ale tak to v hokeji chodí. Myslím, že uhrát dva body jsme si zasloužili, protože jsme bojovali až do poslední chvíle.“

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Janků [14], Vysloužil [20], Kudrna [21], Jurča [22], Máša [69] – Haluza [5], Marek [7], Krč [8], Faltus [10], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Cach [29], Čikl [55], Vaňous [88], Šíp [97]

HC CHRUDIM:

Cvrček [34] – Odehnal [4], Pilař [18], Budínský [19], Hejl [21], Hybeš [23], Pejzl [68], Novotný [72] – Polák Jiří [7], Formánek [9], Dobiáš [10], Polák Jan [12], Hykl [13], Haltuch [14], Novák [15], Karásek [17], Kišš [28], Koreček [29], Felcman [66], Plch [91]

Branky a nahrávky: 11:53 Cach (Peksa), 24:32 Faltus (Máša, Krč), 29:14 Čikl (Faltus), 47:17 Krč (Faltus, Máša), 62:44 Marek – 7:43 Karásek (Koreček, Hejl), 9:58 Kišš (Budínský, Plch), 28:24 Plch (Koreček, Haltuch), 36:15 Karásek (Koreček)

Vyloučení: 1:3

Střely na branku: 33:50

Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4

Published by Vendula Pokorna