Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

V prvním venkovním zápase vybojoval Slovan jeden bod

V prvním venkovním zápase vybojoval Slovan jeden bod

4. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

TJ Orli Lanškroun – HC Slovan Moravská Třebová

5:4 pr.

(0:0, 3:2, 1:2 – 1:0)

Na Slovan čekal ve středu 8. 10. první venkovní zápas, ve kterém změřil síly s Lanškrounem. Moravskotřebovským se v utkání podařilo dostat dvakrát do vedení. Orli však dokázali držet krok a svou bojovností souboj poslali do prodloužení, kde se z bonusového bodu radoval domácí tým.

Orli zaskočili Slovan svým aktivním nástupem do utkání, hned od úvodu zasypali Venouše několika střelami, ten si však se všemi pokusy poradil. Moravskotřebovší se proti nabuzenému Lanškrounu propracovávali na dostřel domácího brankáře jen velmi složitě. K první nebezpečnější akci se hosté dostali ve 14. minutě, kdy střelu Langra gólman hostí vyrazil na hůl Faltuse, ten z dobré pozice těsně minul. První třetina patřila oběma brankářům, nepadl v ní jediný gól.

Lanškroun i druhou třetinu pokračoval v nátlaku. Od 24. minuty si Slovan zahrál přesilovku, v té si však nepohlídal posledního hráče, Rozbroj se dostal při vlastním oslabení do brejku a vymetl šibenici – 1:0. Obdržený gól moravskotřebovské hráče nakopl a začali se dostávat do hry. V čase 29:01 procpal vyrovnávací branku za záda Faltuse Marek. O necelé dvě minuty později strhl vedení na stranu Slovanu Janků. Hosté zvýšili tempo v následné nabídnuté přesilovce, ve které však pouze zvonila tyč. Následně Slovan bránil oslabení, těsně po jeho skončení vstřelil branku na 2:2 Švub. Na konci druhého dějství Slovan bránil dvojnásobnou přesilovku domácích, která trvala skoro dvě minuty, Orli tuto příležitost využili a v čase 38:20 si vzali vedení zpět zásluhou Pražáka.

Třetí třetina nabídla boj o každý metr ledu, Slovan se konečně dostal do tempa, začal být aktivní a vytvořil si několik příležitostí. V polovině posledního dějství Berčák vyhrál buly v útočném pásmu na Blaháčka ten od modré vypálil a bylo srovnáno – 3:3. Hosté se mohli opět ujmout vedení v 53. minutě, Čikl zadovkou poslal puk na Cekra, který rozezvonil tyč, odkrytý poskakující puk v brankovišti po jeho střele však nikdo nedokázal usměrnit do brány. V 57. minutě si Kundrna vybruslil od mantinelu a tvrdou ránou z mezikruží prostřelil brankáře Orlů – hosté tak 3 minuty před koncem utkání vedli 4:3. Slovan se hned v následujícím střídání vydal bouřlivě útočit, to potrestal domácí Řehák vyrovnávacím gólem na druhé straně, a  poslal tak zápas do prodloužení. V něm rozhodl o zisku druhého bodu pro Orly v čase 64:18 Pražák.

Slovan si tak z utkání odnáší jeden bod. Další zápas se odehraje v neděli 10. 10. 2021 na domácím stadionu s Kohouty z České Třebové. Přijďte podpořit domácí tým!

TJ ORLI LANŠKROUN:

Faltus – F. Kužílek, Pražák, Mann, Bureš, Rozbroj, Křivohlávek – Pejcha, Řehák, Drlík, Švub, Vogel, Nastoupil, Doležal, Preisner, Macháček, Marek, Dohnal, Čada

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Venouš [2] – Blaháček [3], Veselský [9], Janků [14], Kudrna [21], Cekr [30], Máša [69] – Haluza [5], Marek [7], Krč [8], Faltus [10], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Vysloužil [20], Cach [29], Čikl [55], Šíp [97]

Branky a nahrávky: 24:38 Rozbroj (Drlík, Křivohlávek), 35:21 Švub (Pejcha), 38:20 Pražák (Kužílek, Řehák), 56:25 Řehák (Pejcha), 64:18 (Pražák) – 29:01 Marek (Čikl), 30:27 Janků (Čikl, Vysloužil), 48:07 Blaháček (Faltus, Berčák), 56:16 Kudrna (Krč, Cach)

Vyloučení: 6:6

Střely na branku: 23:28

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 3:4, 5:4

 

Published by Vendula Pokorna