Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

V utkání bohatém na góly rozhodlo prodloužení

V utkání bohatém na góly rozhodlo prodloužení

8. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

HC Litomyšl – HC Slovan Moravská Třebová

6:7 PP

(4:2, 0:4, 2:0 – 0:1)

Napínavý duel se vším všudy zažili diváci na litomyšlském zimním stadionu. Padlo celkem třináct branek a skóre se neustále přelévalo. Slovan o dvě branky prohrával, potom dokázal utkání otočit a o dvě branky vedl. Litomyšl však zvládla lépe závěr utkání a za stavu 6:6 se šlo do prodloužení, ve kterém po půl minutě rozhodl přesnou střelou Libor Janků. Slovan si tak do tabulky připisuje důležité dva body.

První třetina nabídla gólovou přestřelku. První velkou příležitost si vypracovali domácí, mezi kruhy zůstal volný Drobný, Peksa si s jeho střelou poradil. Litomyšl se už v 6. minutě ujala vedení, Jakubec dostal před bránu přihrávku z rohu a po zemi ji dokázal usměrnit za záda brankáře. Vstřelený gól domácí nakopl a usadili se v útočném pásmu. Slovan se dostal do tempa až s výhodou početní převahy ve 12. minutě. Moravskotřebovští hokejisté si vypracovali několik příležitostí, za což byli ke konci přesilovky odměněni gólem – Faltusovu střelu od modré přesně tečoval Šíp. O necelou minutu později si domácí vzali vedení zpět, o druhý gól Litomyšle se postaral Ostřanský. V 15. minutě získala Jiskra příležitost čtyřminutové přesilové hry, gól však padl nejprve do její sítě. Hned v úvodu oslabení se do brejku dostal Fibrich a nedal gólmanovi domácích šanci. Skóre bylo znovu srovnáno, ale ne na dlouho, Litomyšl ještě před polovinou trestu dokázala přesilovku proměnit – 3:2. V 19. minutě byl před bránou důrazný Dvořák a domácí se tak rázem dostali do dvoubrankového vedení. V poslední minutě mohl snížit Cach, který se dostal do úniku, s jeho střelou si však Nimmerichter poradil.

Do druhé třetiny Slovan vstoupil s cílem změnit vývoj utkání. Obrat započal ve 24. minutě Fibrich přesně umístěnou střelou k tyči – 4:3. V polovině utkání dostali i hosté možnost sehrát čtyřminutovou početní výhodu, zavřeli soupeře v pásmu a několikrát ohrozili branku. Přesilovku se podařilo proměnit v samém závěru, po pěkné kombinaci srovnal na 4:4 Marek. Ve 37. minutě Fibrich opět ujel podél mantinelu, střelou do šibenice zkompletoval hattrick a poslal tak Slovan do vedení. V poslední minutě druhého dějství zvýšil na 4:6 dobře schovanou střelou hned po buly Krč.

Na začátku třetí periody zvonila za zády Horáčka po střelách Marka a Fibricha hned dvakrát tyč. Litomyšl hrála velmi agresivní hokej a snažila se něco udělat s výsledkem. Naopak Slovan se soustředil převážně na obranu. V 50. minutě si domácí zahráli přesilovku, kterou dokázali využít po necelé minutě, z dorážky se trefil Vomočil. Poslední minuty Jiskra kombinovala v útočném pásmu se snahou vstřelit vyrovnávací branku. To se povedlo v 56. minutě, domácí dostali před brankou prostor a několikrát doráželi, 6. gól domácích padl z hole Ostřanského a drama tak dospělo až do prodloužení.

V prodloužení se do útoku nejprve dostala Litomyšl, z dobré pozice přestřelil Stoklasa. Na druhé straně našel Krč zadovkou Janků a ten tvrdou střelou rozhodl dramatické utkání.

Slovan si tak připisuje dva důležité body. Další utkání se odehraje 31. 10. v 17:30 na zimním stadionu v Hlinsku.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Pro nás to byl velice těžký zápas, protože jsme přijeli ve třinácti lidech. V beku nám pomohli dva junioři. A musím říct, že si toho vítězství moc vážím, protože kluci bojovali a dřeli. Poslední třetinu jsme hráli na deset lidí a odmakali jsme to. Byl to těžký kvalitní soupeř. V určitých fázích jsme měli i trochu štěstí, ale to k hokeji patří. Za tu bojovnost jsme si druhý bod zasloužili. Soupeř si v poslední třetině pletl hokej s řecko-římským zápasem, což si myslím, že není dobrý.“

Josef Fibrich, útočník:

„Soupeř na nás opět vletěl, trápí nás studený první třetiny a necháváme se přehrávat. Pak jsme se do toho ale dostali a bojovností jsme dokázali, že jsme schopní hrát i s týmem tabulky, který obsazuje první místa. Nějaký chyby tam byly, málo lidí, dohrávali jsme na deset hráčů. Já klukům děkuju za bojovnost, gólman famózní, lidi nás hnali a myslím, že si dneska zaslouženě odvážíme dva body.“

HC LITOMYŠL:

Nimmerichter [69] (od 40. min Horáček [45]) – Švec [3], Dvořák [10], Bláha [12], Havlík [22], Bažant [23], Ondráček [44] – Jankovský [8], Jakubec [11], Voříšek [16], Drobný [17], Stoklasa [18], Cink [19], Barkóci [21], Vomočil [48], Ostřanský [94], Vaňo [98]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Netolický [3], Janků [14], Cekr [30], Máša [69] – Marek [7], Krč [8], Faltus [10], Berčák [17], Fibrich [18],Vysloužil [20], Cach [29], Čikl [55], Šíp [97]

Branky a nahrávky: 5:42 Jakubec (Vomočil, Švec), 13:39 Ostřanský (Havlík), 15:59 Vomočil (Dvořák, Voříšek), 18:59 Dvořák (Voříšek), 50:01 Vomočil (Havlík, Bažant), 55:17 Ostřanský (Stoklasa, Cink) – 13:32 Šíp (Faltus, Janků), 14:20 Fibrich, 23:26 Fibrich (Cach), 31:26 Marek (Faltus, Čikl), 37:00 Fibrich, 39:55 Krč (Čikl, Marek), 60:34 Janků (Krč)

Vyloučení: 6:5 (+ OT)

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 4:6, 6:6, 6:7

Published by Vendula Pokorna