Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan na soupeře z Nového Bydžova ani podruhé nestačil

A-TÝM: Slovan na soupeře z Nového Bydžova ani podruhé nestačil

OSMÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina A

Stadion Nový Bydžov x HC Slovan Moravská Třebová

5 : 2

1 : 0 | 3 : 2 | 1 : 0

Souboj osmého kola mezi Morvaskou Třebovou a Novým Bydžovem nabídlo urputný a rychlý hokej. Slovan soupeři dlouho vzdoroval, domácí ale byli úspěšnější v koncovce a po zásluze si připisují na své konto tři body.

 


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Úvodní minuty utkání patřily soupeři, který se hned od začátku tlačil do útoku. Ve 3. minutě zasáhl proti velké příležitosti domácích Faltus. O minutu později si obrana Slovanu nechala za záda pláchnout Procházku, který si poradil i s brankářem hostů a rychlou střelou poslal Nový Bydžov do vedení. Slovan poprvé ohrozil bránu až v 7. minutě, proti Fibrichově střele z dobré pozice zasáhl brankář domácích ramenem. V polovině první třetiny Faltus pokryl další samostatný únik. Slovan se s přibývajícím časem dostával do hry, soupeř se ale úspěšněji dostával do zakončení a působil tak nebezpečněji. V poslední minutě úvodního dějství si s dobrým pokusem Horkého poradil brankář domácích.

Na začátku prostřední třetiny se hráči Moravské Třebové dopustili prohřešku a museli tak bránit první oslabení zápasu. Soupeř přesilovku dokázal využít v posledních vteřinách, puk po nešťastném odrazu skončil za zády brankáře hostů – 2:0. Ve 27. minutě Slovan vstřelil kontaktní branku. Horký dlouho podržel puk za bránou soupeře, a nakonec ho poslal mezi vrcholy kruhů na Paličku, který rychlou střelou vymetl horní roh brány. O minutu později vyslal nebezpečnou střelu na bránu soupeře Skopal, tu ale domácí brankář pohotově vyrazil nad bránu. Před polovinou utkání předvedl ukázkové napadání Procházka, v obranném pásmu Slovanu vybojoval puk a zvýšil na 3:1 pro domácí. Moravskotřebovští velmi rychle odpověděli. Na začátku povedené kombinace poslal Blaháček od modré dlouhou křižnou přihrávkou Scheuterovi, ten posunul puk na Berčáka, který znovu snížil na rozdíl jediné branky. V závěru druhé třetiny ale soupeř dobře sehrál situaci po buly a vzal si dvoubrankové vedení zpět.

V úvodu poslední třetiny se do dobré střelecké pozice dostal Cach, jeho střela ale skončila na výstroji domácího brankáře. Ve 42. minutě získal Slovan první možnost početní výhody, tu bohužel nesehrál dobře a téměř se nedostal do zakončení. Před polovinou poslední třetiny dostal dlouhou přihrávku za obranu Marek, jeho příležitost ale zlikvidoval pozorný brankář domácích. Klasické nedáš – dostaneš, z protiútoku zvýšil na 5:2 Černý. V druhé polovině posledního dějství došlo na obou stranách k několika vyloučením. Největší příležitost si vypracovali Scheuter se Skoplem, jejich dobře sehrané přečíslení 2 na 1 ale znovu ztroskotalo na pozorném brankáři domácích. Skóre se už do konce zápasu neměnilo a Slovan odjíždí bez bodů.


STADION NOVÝ BYDŽOV:

Žalčík [1] – Muška [7], Novák [8], Matějíček [33], Brotánek [55], Bezděk [86], Heligr [93] – Postolka [21], Chára [24], Procházka [27], Zmítko [41], Eis [64], Černý [73], Ladman [76], Petr [80], Hlaváček [96]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Faltus J. [39] – Blaháček [3], Kuchař [5], Janků „A“ [14], Cekr [30], Holub [35], Moučka [69] – Marek „C“ [7], Horký [8], Berčák [17], Fibrich [18], Scheuter [20], Palička [21], Cach [29], Skopal [66]


Branky a nahrávky: 3:20 Procházka (Hlaváček, Matějíček), 23:53 Eis (Bezděk, Černý), 29:39 Procházka, 38:23 Muška (Chára, Zmítko), 47:38 Černý (Eis, Postolka)

26:21 Palička (Horký), 30:08 Berčák (Scheuter, Blaháček)


Tresty: 4 : 3

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2

Rozhodčí: Libor Veinfurter – Michael Horák, Daniel Paštika

Published by Vendula Pokorna