Sobota 27. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan získává druhý bod v sérii, doma zvítězil 6:4

A-TÝM: Slovan získává druhý bod v sérii, doma zvítězil 6:4

3. ZÁPAS OSMIFINÁLE KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 

HC Slovan Moravská Třebová x HC Choceň

STAV SÉRIE 2 : 1

6 : 4

2 : 2 | 4 : 0 | 0 : 2

 


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Moravskotřebovští hráči vstoupili do zápasu parádně, důraznou hrou do brány proměnil první šanci utkání Dubovči a poslal tak Slovan do vedení. O minutu později se do nebezpečné příležitosti dostal také soupeř, jeden z hráčů zachytil vyhození z obranného pásma a řítil se sám na domácí bránu, Peksa si připsal první úspěšný zákrok. V úvodu 5. minuty prověřil rychlou střelou brankáře hostů Šíp. Slovan v úvodu chvílemi působil, jako by hrál v početní výhodě. Jeho tlak byl posílen v 7. minutě přesilovkou. První kdo se dostal do šance byli ale hosté, jeden z jejich hráčů se znovu řítil sám na bránu, brankář domácích ale vytáhl další důležitý zákrok. Pak se moravskotřebovští usadili v útočném pásmu a přesilovku se jim podařilo proměnit. Skopal našel parádní přihrávkou mezi kruhy Paličku, který z první poslal Slovan do dvoubrankového vedení. Slovan měl i při hře 5 na 5 víc ze hry a hrál téměř neustále na puku. V polovině úvodní třetiny museli oslabení bránit také domácí. Ve čtyřech kombinovali v útočném pásmu Marek s Vaňousem a ukradli tak soupeři čas. Hostům se nedařilo ani při početní výhodě. Ve 14. minutě nebezpečně zblízka střílel Horký, jeho pokus ale brankář domácích pokryl. Pak soupeř rychle otočil hru a dostal se do přečíslení, které zužitkoval. Gólem se hosté dostali do hry a začali moravskotřebovským hráčům působit problémy. V 16. minutě bránili domácí druhé oslabení, to soupeř se štěstím využil, puk skončil po šťastném odrazu od jednoho z hráčů Slovanu až za zády domácího gólmana. Chocni se podařilo smazat dvoubrankovou ztrátu a první třetina skončila 2:2.

I vstup do druhého dějství zvládl Slovan na výbornou. Šíp zatáhl puk do pásma a střelou na lapačku vrátil Slovanu vedení. Ve 23. minutě došlo k vyloučení na obou stranách. Hra ve čtyřech více sedla domácím, kteří byli znovu důrazní před bránou soupeře. Horký našel nahrávkou před bránu Cekra, proti jeho střele brankář hostů ještě dokázal zasáhnout, na dorážku Scheutera už ale nestačil a Slovan tak znovu vedl o dvě brány. O minut později zakombinovali v útočném pásmu Marek s Vaňousem. Finálovou nahrávkou vyzval k zakončení Marek Vaňouse, a ten bekendem zavěsil puk pod horní tyč a zvýšil na 5 : 2. Moravskotřebovší zvýšili tempo a začali být znovu výrazně lepším týmem. O střídání později Dubovči orazítkoval  z dobré pozice tyč. Gólové hody ve druhé třetině zakončil ve 28. minutě Marek, který po zadovce od Vaňouse zvýšil schovanou střelou kolem obránce na 6 : 2. Slovan hrál s velkou chutí a důrazem, přibývalo šarvátek. Zbytek třetiny byl zpomalený sérií vyloučení na obou stranách a další branka nepadla. Slovan tak šel do kabin s vedením 6 : 2.

Úvod poslední třetiny patřil soupeři, ve 43. minutě hosté snížili na 6 : 3, o 3 minuty později se dalším rychlým protiútokem dostali do přečíslení 2 na 1, které vyřešili bez šance pro domácího brankáře – 6 : 4. Na to domácí kouč zareagoval oddechovým časem, ve kterém tým nakopl. I Choceň ale zmobilizovala veškeré síly, dostala se do hry a začala být střelecky aktivnější. Často domácím hráčům komplikovala rozehrávku a zavírala je u brány brankáře Slovanu. Hosté se následně postupně dopustili dvou prohřešků a 4 minuty hráli ve čtyřech. V závěru soupeř zkusil hru v šesti, hráči Slovanu v zádech s Peksou ale ke každému souboji přistupovali velmi zodpovědně a k ničemu ho nepustil. Moravskotřebovští tak v sérii získávají druhý bod.


ohlasy po utkání:

Kamil Přecechtěl, hlavní trenér:

„Tak dnes jsme tu byli jak na pražském veletrhu. Předvedli jsme kolotoč nahoru dolů nahoru dolů. Naštěstí naše poslední houpačka zůstala nahoře. Vstup do zápasu jsme zvládli na výbornou, vedli jsme 2:0. Pak jsme dostali téměř z ničeho dva nešťastné góly. Najednou bylo vidět, že máme obavy o výsledek. Naštěstí přišla pauza mezi třetinami, tam jsme si něco řekli a stalo se z nás znovu to mužstvo, které nastoupilo do zápasu. Prostřední třetinu jsme vyhráli 4:0. V další pauze jsme si znovu zdůrazňovali, že soupeře nesmíme pustit do aktivní hry, to jsme bohužel nezvládli. Dva inkasované góly nás srazily dost dolů a zbylé minuty byly odtrápené a bohužel docela nehokejové. To je play off, vyřazovací souboje se takhle hrají. Myslím, že pro naše mladé mužstvo je dobrá vizitka to, že to nakonec zvládli. Také obrovské ponaučení v tom, že musíme zůstat aktivní celých 60 minut.“


HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] (Faltus [39]) – Netolický [3], Dubovči [4], Janků „A“ [14], Kuchař [5], Cekr [30], Holub [35] – Marek „C“ [7], Horký [8], Kavan [13], Scheuter [20], Palička [21], Cach „A“ [29], Skopal [66], Vaňous [88], Šíp [97]

HC CHOCEŇ:

Valenta [92] (Bednář [90] – Pazdera [3], Rudy [4], Kalous [5], Novák [6], Lipenský [10], Knytl [17], Šeda [82], Novotný [86] – Lichtág [8], Pilař M. [12], Martinec [15], Prachař „A“ [16], Pilař L. „C“ [18], Krejza „A“ [20], Polák [88]


Branky a nahrávky: 1:05 Dubovči (Vaňous, Horký), 7:30 Palička (Skopal), 21:52 Šíp (Scheuter), 24:14 Scheuter (Cekr, Horký), 25:30 Vaňous (Marek), 27:46 Vaňous (Marek, Dubovči)

14:06 Krejza (Novotný, Martinec), 16:55 Krejza (Kalous, Martinec), 42:59 Martinec (Prachař, Kalous), 46:27 Lichtág (Martinec, Krejza)

Tresty: 10 : 11

Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:4

Rozhodčí: Martin Kratochvíl, Vojtěch Pilný – Patrik Landsmann, Aleš Švejda

Published by Vendula Pokorna