Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan si pojistil první důležitou oporu, Marek Peksa zůstává v Moravské Třebové

A-TÝM: Slovan si pojistil první důležitou oporu, Marek Peksa zůstává v Moravské Třebové

Do tábora moravskotřebovských hokejových fanoušků dorazila první radostná zpráva pro sezónu 23/24 – brankář Marek Peksa bude i v nadcházející sezóně hájit barvy Slovanu! Zahájí tak v Moravské Třebové už třetí sezónu.

Trenér A-týmu Kamil Přecechtěl v úterý sdělil, že brankářská jednička se s klubem domluvila na prodloužení smlouvy na další sezónu. „Pro nás byla velká priorita, abychom se s Markem dohodli. Je to v bráně jistota. Odchytal většinu zápasů a v řadě z nich byl naším nejlepším hráčem. Jsem moc rád, že to tak dopadlo. Všichni tady v klubu pro to udělali maximum,“ sdělil moravskotřebovský kouč.

Třiatřicetiletý gólman Marek Peksa v Moravské Třebové působí od roku 2021. Hokejově vyrůstal v Šumperku, po juniorce nastupoval tři roky ve druhé lize. V roce 2012 odešel do zahraničí, tam odchytal sedm sezón. Přes Slovensko, Rumunsko a Francii, kde oblékal dresy celků nejvyšších nebo druhých nejvyšších soutěží, se v roce 2019 vrátil do rodného klubu. V sezóně 20/21 byl ze Šumperka vypůjčen do extraligových Vítkovic a zápasem play off proti Kometě Brno debutoval v nejvyšší české soutěži.  Na další sezónu už zamířil do Moravské Třebové, kde se stal stavebním kamenem a jedním z hlavních strůjců dobrých výsledků Slovanu.

„Do Moravské Třebové jsem si přišel v podstatě hokejově odpočinout, ale samozřejmě s tím, abych týmu i klubu pomohl a posunul ho o něco dál. Ať už z pohledu výsledků nebo třeba motivace mladých brankářů. Tým i klub fungují výborně. Důležitým aspektem pro další sezónu je pro mě taky setrvání trenéra Přecechtěla, který je zárukou zachování vysokých cílů a celkově dobrého směřování týmu,“ uvedl Marek Peksa.

 

Published by Vendula Pokorna