Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Hlinsko gólem v prodloužení snížilo stav série na 2:1

Hlinsko gólem v prodloužení snížilo stav série na 2:1

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC HORSES HLINSKO

5:6pp

(1:1; 2:1; 2:3 – 0:1)

Třetí zápas mezi Slovanem a Hlinskem přinesl opět drama až do konce utkání. Slovan se celý zápas držel ve vedení, ale závěr zvládli lépe hosté, srovnali a v prodloužení se radovali ze vstřelené branky. Série tak bude pokračovat ve středu 13. 2. na ledě Hlinska.

Do utkání vstupují oba týmy aktivně, v úvodu vidíme několik střel na obou stranách. Z první branky zápasu se radují domácí, postaral se o ni Augustin, který vyvezl kotouč z obranného pásma až na útočný kruh a střelou mezi betony překonal gólmana hostů – 1:0. Na odpověď hostů se nečeká dlouho, o minutu později dorážkou srovnává Homola. V následujících minutách se hodně bruslí a hraje se hokej nahoru dolu. Od poloviny první třetiny má více ze hry Slovan, nejprve z dobré pozice pálí Kobza, hned nato z před brankového prostoru Fibrich, ale Saifr si s jejich pokusy ví rady. V 11. minutě Langr tečuje Faltusovu střelu, puk končí mimo bránu a ve 12. minutě dostává dobrou přihrávku do mezikruží Pavlovský, puk mu ujíždí z hole. Ve čtrnácté minutě vytahuje proti střele Chvojky pohotový zákrok Galuška. V čase 16:17 je za hru vysokou holí vyloučen Gregar, Slovan však nesehrává dobrou přesilovku a ke střele se naopak dostává Hlinsko. V plném počtu působí hosté ještě nebezpečněji a třetina se dohrává v obranném pásmu Slovanu.

O druhý gól domácího týmu se postaral opět Augustin, který už v první minutě navyšuje střelou po zemi na 2:1. Po vstřeleném gólu se domácí usazují opět v útočném pásmu hostů a na Saifra míří v krátkém časovém úseku několik střel. Slovan se dopouští útočného faulu a Hlinsko má výhodu přesilové hry, která mu však nesedla, domácí dobře brání a nepouští hosty téměř k žádné střele. V plném počtu nehraje Slovan dlouho, dochází k dalšímu vyloučení. Druhá přesilovka vychází hostům lépe, usazují se v útočném pásmu a jejich velké šance likviduje Galuška. V čase 28:33 se i hosté dopouští útočného faulu. Při hře čtyři na čtyři vysílá prudkou střelu na Saifra Faltus a při zkrácené přesilovce pálí od modré Čikl. Ve 32. minutě z přečíslení 2 na 1 střílí Řehulka, Saifr chytá, Řehulka však zpoza brány nastřeluje beton gólmana hostů a puk končí za brankovou čárou – 3:1. Ve stejné minutě dochází k vyloučení na straně domácích a Hlinsko hraje přesilovou hru, ve které Slovan dobře brání a nepouští hosty ke střele na bránu.  V závěru třetiny hrají hosté další přesilovku, kterou střelou přes několik hráčů využívá Beneš – 3:2. V plném počtu se domácí usazují v útočném pásmu a několikrát testují gólmana hostů.

Do třetí třetiny vstupují s větším štěstím na holích hosté, v čase 41:53 se z protiútoku do horního rohu brány trefuje Cejpek. Bruslí se z jedné strany ledové plochy na druhou. Ve 44. minutě dostává dobrou přihrávku přes brankoviště Langr, jeho střelu z první Saifr chytá. V čase 43:52 strhává vedení opět na stranu domácích tvrdou střelou z kruhu Faltus. Na to hosté odpovídají velice rychle, o srovnání se tečí postaral Zídek. Hraje se hlavně v útočném pásmu Slovanu. Ve 47. minutě si Langr sjíždí kolem dvou hráčů až před bránu, jeho střelu likviduje Saifr maskou. O minutu později ujíždí opět Augustin, je zastaven faulem a domácí mají výhodu přesilové hry, ve které se nedaří vystřelit na bránu. Hned na to Slovan hraje další přesilovku, která už vypadá lépe, po pěkné kombinaci se z kruhu trefuje Pavlovský – 5:4. V 54. minutě mají výhodu přesilové hry hosté, kterou na jejím konci využívá po přihrávce zpoza brány Zídek a hosté tak opět dotahují. V závěru třetí třetiny Slovan sehrává ještě jednu přesilovku, ve které veškeré pokusy zneškodňuje dobře chytající Saifr a utkání tak pokračuje do prodloužení.

Na začátku domácí neproměňují dvě tutovky, Hlinsko pak ve svém obranném pásmu zachycuje přihrávku Slovanu, dostává se do přečíslení a výhru hostů vystřeluje v čase 62:13 Beneš.

Slova trenéra pana Čikla po utkání: „Z naší strany to byl smolný zápas, my jsme celou dobu vedli, soupeř pořád dotahoval a nakonec srovnal. My jsme měli dvě šance v prodloužení, nedali jsme góla a oni tu šanci proměnili. Je to velká škoda, ve středu musíme jet bojovat zase tam. Takže nejsem spokojený, ale kluci to odmakali a pokusíme se to urvat v Hlinsku. Chci samozřejmě poděkovat divákům, kteří vytvořili perfektní atmosféru a doufám, že nás přijedou povzbudit i do Hlinska.“

Branky: 2:56 Augustin, 20:54 Augustin (Pavlovský, Čikl), 31:36 Řehulka (Marek, Fibrich), 43:52 Faltus (Marek, Langr), 52:31 Pavlovský (Augustin, Marek) – 3:56 Homola (Cejpek), 37:26 Beneš (Gregar, Zídek), 41:53 Cejpek (Pazourek), 44:29 Zídek (Vlček), 54:55 Zídek (Hron, Dítě), 62:13 Beneš (Gregar)

Rozhodčí: Čížek, Barek – Kolář, Schaffer

Vyloučení: 5:5

Využití: 1:2         V oslabení:

Sestava SLOVAN: Galuška – Rajnoha, Kudrna, Hradil, Janků, Muselík, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Vaňous, Čikl, Pavlovský

Sestava HORSES: Saifr – Beneš, Poskočil, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha, Dítě, Vlček, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Brebera, Pazourek, Gregar

Published by Vendula Pokorna