Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan krok od finále!

Slovan krok od finále!

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : HC CHOTĚBOŘ

5 : 4

(1:0, 1:2, 2:2, 0:0, 1:0)

Samostatné nájezdy

 

Před fantastickou diváckou kulisou se v neděli 1. března odehrála další bitva mezi Moravskou Třebovou a Chotěboří!

Slovan začal první třetinu aktivně, což mu přineslo také vedoucí gól, který padl v 17. minutě (1:0)! Nutno říci, že třebovští měli i další velmi dobré příležitosti, které zůstaly nevyužity.

Hned zpočátku druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3, kterou se podařilo ubránit! Následoval řekněme sporný moment v rohu kluziště, kdy hráči Slovanu očekávali vyloučení a při nepozornosti inkasovali 1:1! Ve 24. minutě se ovšem dostali opět do vedení, když se prosadil obránce po střele od modré čáry (2:1)! Chotěboř, snad z jediné vážné šance v této části, dokázala ve 39. minutě naši chybu potrestat a po druhé třetině se tak šlo do kabin za stavu 2:2!

Třetí třetina, 43. minuta – skrytá střela od modré čáry a skóre 2:3 pro Chotěboř! Ve 47. minutě dostala Moravská Třebová snad první přesilovku a to hned dvojnásobnou, která se jim ovšem nepodařila využít, přestože měla dvakrát “nabité” do prázdné brány! Vyrovnat se ale podařilo v čase 52:01 při důrazu před hostující brankou (3:3)! Prakticky hned v dalším střídání Chotěboř znovu udeřila po takřka totožné střele od modré čáry (3:4)! Třebová ale zabojovala a v 56. minutě vyrovnala (4:4)! Zápas tak šel do prodloužení.

V prodloužení měli, co se počtu šancí týče, navrch moravskotřebovští. Gól se jim však vsítit nepodařil. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy! Ty naši hráči, v čele s Turkem, zvládli výborně. Postupně se prosadil Čikl, Augustin, Pavlovského nájezd chytil brankář Chotěboře se štěstím, a jako poslední Janků! A když všechny nájezdy hostí vychytal Turek, mohla Rehau aréna oslavit druhý bod v sérii!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení utkání trenéra Igora Čikla: ,,Byl to náš nejlepší zápas v této sérii. Kluci si plnili svoje úkoly, bylo vidět, že chceme vyhrát, zápas nás stál hodně sil. V pondělí si odpočneme a v úterý chceme v Chotěboři sérii ukončit. Diváci, byli jste skvělí, děkujeme !!!“

Děkujeme skvělým fanouškům, kteří naše hráče podporovali až do samotného VÍTĚZNÉHO konce! Již zítra, 3. března v 18:30, pokračuje SF v Chotěboři! Tímto zveme všechny fanoušky, aby přijeli podpořit své hráče a udělat tak poslední krok k postupu do vysněného FINÁLE!

Branky: 17:10 Faltus (Kudrna, Langr), 23:35 Janků (Čikl, Augustin), 52:01 Hradil (Faltus, Kobza), 55:02 Marek (Bahounek, Cach), 65:00 Čikl – 20:33 Hospodka Jan (Vantuch), 38:10 Dvořák (Činčila), 42:39 Vlček, 52:27 Suchý (Svoboda)

Střely na branku:

Rozhodčí: Veselý, Kareš – Pilný, Hájková

Počet diváků:

Sestava SLOVAN: Turek – Hradil, Janků, Bahounek, Kudrna, Rajnoha – Čikl, Faltus, Marek, Augustin, Cach, Kobza, Langr, Kavan, Muselík, Pavlovský, Řehulka

Sestava CHOTĚBOŘ: Pešek – Suchý, Jaroš, Klofáč, Kříž, Lacina, Ludvík Jakub, Ludvík Jaroslav, Mendl – Dvořák, Hospodka Jan, Vlček, Činčila, Svoboda, Vantuch, Březina, Eis, Hospodka Jakub, Kraučuk, Mašek

Published by Lukáš Šišovský