Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

MLÁDEŽ: Týden mládeže (24. – 30. 10.)

MLÁDEŽ: Týden mládeže (24. – 30. 10.)

SOBOTA 29. 10. 2022

12. kolo REGIONÁLNÍ LIGY DOROSTU

HC Slovan Moravská Třebová – HC Hlinsko

7 : 2

(4:1, 3:1, 0:0)

Sestava: Dudycha (Raditsch) – Antošovský, Kundera, Svozil – Bumbálek, Hanzlíček, Burda D., Kašický, Burda A. „C“, Šudoma „A“, Parolek Jiří, Parolek Jaromír, Haas

Branky: 3. Parolek Jaromír (Šudoma), 7. Haas (Burda D.), 10. Hanzlíček, 11. Bumbálek (Antošovský), 23. Burda A. (Šudoma), 31. Hanzlíček (Kundera), 33. Burda D. (Burda A.)


10. kolo ligy starších žáků „B“

HC Spartak Polička – HC Slovan Moravská Třebová

10 : 3

(3:0, 4:2, 3:1)

Sestava: Mojžíš – Kakiš „C“, Voráč, Souček, Chlup – Zecha, Troják, Sekáč, Tesař R, Moravec, Tesař T., Schober

Branky: 30. Zecha (Kakiš), 36. Moravec (Zecha), 47. Tesař T. (Troják, Zecha)

Starší žáci odehráli v posledním říjnovém víkendu dvě náročná utkání. V sobotu nastoupili v Poličce proti místnímu Spartaku, který je na druhém místě průběžného pořadí a v neděli pak na domácím ledě přivítali vedoucí Dynamo. Byly to dva náročné zápasy, ale každý měl naprosto odlišný průběh.

Do sobotního zápasu nastoupili naši kluci opět v okleštěné sestavě s 11 hráči. Do utkání s favorizovaným soupeřem vlétli energicky a s důrazem. Od první minuty bylo jasné, že budeme my tím, kdo bude tahat za kratší konec provazu, ale i tak jsme to domácím neměli v úmyslu nikterak ulehčit. Proto jsme se soustředili na obranu a útočné momenty byly méně časté. Po první třetině byl stav 3:0 pro domácí. Velkým nešvarem tohoto zápasu byla řada našich vyloučení a tím jasná početní výhoda pro domácí. Přesto se nám povedlo v určitých momentech zahrozit a ne náhodou byl stav po druhé třetině 7:2.
V závěrečné třetině byl vyloučen za hrubý faul do konce utkání náš kapitán a tím pádem museli trenéři operativně překopat sestavu. Po závěrečném hvizdu svítil na tabuli stav 10:3. Naše góly vstřelili Jarda Zecha, Mikuláš Moravec a Tomáš Tesař. V celém zápase nás podržel výborným výkonem v bráně gólman Pepa Mojžíš na něhož šlo celkem 61 střel. Polička nás přehrála individuální dovedností hráčů, jejich bruslením a precizní taktickou hrou. Přesto naši kluci nechali na ledě vše a za předvedenou bojovnost sklidili od fanoušku pochvalu v podobě potlesku.

Dalibor Chlup


9. kolo ligy MLADŠÍCH žáků „B“

HC Litomyšl – HC Slovan Moravská Třebová

4 : 3

(0:3, 2:0, 2:0)

Sestava: Janda (Halouska) – Mlčoch Š., Hanousek „A“, Pečinka, Fáber T., Mlčoch M., Jurkulák, Motl, Pluháček, Pokorný, Ondříček, Belej, Mazel, Kovář, Nečas, Vodička, Fáber M., Zdražil, Tajovský „C“

Branky: 7. Jurkulák (Tajovský), 9. Fáber M. (Pluháček), 18. Pluháček

V rámci devátého kola odehráli mladší žáci utkání na ledě Litomyšle. Kluci zvstoupili do utkání zodpovědně a plnili pokyny trenéra, jak měli. Po několika závarech před soupeřovou brankou se podařilo vstřelit první gól. Za pár minut přidali další. Těsně před koncem první třetiny jsme proměnili trestné střílení a výsledek vypadal nadějně (3:0) pro M.T.
Ve druhé třetině se poněkud zaskočený soupeř začínal probouzet. Několika pěknými zákroky nás podrželi gólmani. Soupeři se ale nakonec povedlo dvakrát skórovat (3:2). I přes veškerou snahu a několik příležitostí se klukům nepodařilo přidat další gól.
Třetí třetina probíhala ve stejném scénáři jako ta druhá. Vytvořené šance likvidoval výborný gólman domácích. Tentokrát se přiklonilo štěstí na stranu domácích. Po vstřelené brance a proměněném trestném střílení se zrodil konečný výsledek 4:3 pro domácí. V kabině bylo klukům líto, že utkání nedovedli do vítězného konce. Za předvedenou hru se kluci nemusí stydět.

Další utkání odehrají mladší žáci na domácí půdě v sobotu 5. 11. od 17:30.

Alois Hanousek



NEDĚLE 30. 10. 2022

11. kolo ligy starších žáků „B“

HC Slovan Moravská Třebová – HC DYNAMO Pardubice

0 : 18

(0:6, 0:5, 0:7)

Sestava: Mojžíš – Kakiš „C“, Voráč, Souček, Chlup – Zecha, Troják, Sekáč, Tesař R, Moravec, Tesař T., Schober, Hanousek

Nedělní zápas na domácím ledě proti vedoucímu Dynamu měl ukončit poslední náročný říjnový týden. Na ledě Dynama jsme prohráli 28. září 7:1 a byla šance odehrát opět vyrovnané utkání. Od první minuty však bylo všechno špatně. Naši hráči působili dojmem spících panen. Všude jsme byli pozdě, prohráli jsme každý souboj, nešlo prostě nic a nikomu. Po první třetině byl stav 0:6 a jako by se kluci zatáhli, smířili s debaklem a celý zápas odevzdali. Nepomohlo prostě nic. Konečný stav utkání byl 0:18.

Kvalitní hokej i v této kategorii je vlastně skládačka mnoha bruslařských, taktických, fyzických i mentálních dovedností či návyků. Na všem musíme dál a usilovně pracovat. Nestačí jen trénink dle plánu, ale každý se musí posouvat i sám, chtít udělat něco navíc. To je klič ke kýženému progresu a je to na každém.

V nadcházejícím víkendu nás čekají opět dvě utkání, v sobotu v Hlinsku a v neděli doma s Českou Třebovou. Opět nároční soupeři.

Dalibor Chlup

 

Published by Vendula Pokorna