Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Ze Světlé vezeme bod.

Ze Světlé vezeme bod.

HC SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

6:5pr

(1:2; 2:2; 2:1 – 1:0pr)

Utkání lépe zahajují moravskotřebovští, kteří již ve druhé minutě otevírají skóre. Čikl vyhrává souboj u mantinelu, přihrává volnému Řehulkovi na vrchol kruhu, ten se z první trefuje pod víko – 0:1. V čase 2:06 je vyloučen hostující gólman za nebezpečnou hru vysokou holí, následuje 4minutová přesilovka domácích, ve které mají Skláři několik dobrých střel. Ke konci svého oslabení se Čikl ujímá kotouče, který přeskočil hůl jednomu z domácích, jede proti domácímu obránci, střílí a trefuje horní tyč. V čase 7:39 je vyloučen Hradil – nedovolené bránění, Slovan oslabení ustojí a Hradil hned po návratu z trestné lavice vypichuje přihrávku Sklářů a posílá Langra samotného na bránu, ten zakončuje mezi betony domácího gólmana Folvarského. V polovině první třetiny Slovan hraje první přesilovou hru, při které se prakticky nedostává ke střele. V plném počtu jsou síly na ledě vyrovnané, hraje se rychlý hokej a oba týmy se dostávají k několika šancím. V čase 17:30 trefují domácí první bránu, kdy Včela prostřeluje shluk hráčů před bránou hostujících a puk končí až za zády Galušky – 1:2.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácím. Tlak od začátku třetiny je v čase 22:33 odměněn srovnávacím gólem – Doležal dlouhou přihrávkou našel před bránou volného Blažka a ten zakončuje do prázdné brány. O dvě minuty později Skláři otáčí skóre, kdy Piskač z úhlu prostřeluje hostujícího gólmana. Slovan se dostává do šance střelou Faltuse, kterou Folvarský vyráží na hůl Pavlovského, ale i jeho střelu domácí gólman vykopává špičkou betonu. V čase 26:13 je vyloučen domácí Kubát za hákování, v přesilové hře srovnává tvrdou střelou Čikl – 3:3. Slovan strhává vedení opět na svoji stranu v čase 29:45 – Faltus přihrávkou z útočného rohu našel Rajnohu sjíždějícího si na kruh, a ten prostřeluje domácího gólmana. 30:31 je vyloučen Janošek za podražení, světelští se usazují v útočné třetině, počet hráčů na ledě je srovnán o minutu později trestem pro Skláře za příliš mnoho hráčů. Při čtvrtém oslabení hostí zachycuje Fibrich přihrávku světelských, objíždí obránce, při úniku je faulován a počet hráčů na ledě se srovnává. Při zkrácené přesilovce hostujících se do šance dostává Pavlovský, který si s pukem sjíždí mezi kruhy a trefuje horní tyč.

Třetí třetina začíná dohrávanou přesilovkou Slovanu, po které se Skláři usazují v útočném pásmu a v čase 43:33 Kořínek posílá dlouhou přihrávkou puk na hůl Doležalovi, který rychlou střelou prostřeluje Galušku. Pátý gól domácích dává v čase 58:33 Šíma, který po chybné rozehrávce hostujícího týmu střílí z první od modré. Slovan na 5:5 srovnává v čase 49:55 – Faltus na sebe navazuje domácího obránce a přihrává puk volnému Čiklovi, který zblízka trefuje bránu. Základní hrací doba končí nerozhodně a následuje prodloužení.

Prodloužení končí po pouhých 30 sekundách, kdy Skláři po třech rychlých přihrávkách střílí vítězný gól (Kubát, Včela P., Včela O.).

Branky: 2:06 Řehulka (Čikl), 9:48 Langr (Hradil), 27:32 Čikl (Rajnoha, Pavlovský), 29:45 Rajnoha (Faltus), 49:55 Čikl (Faltus, Rajnoha) – 17:30 O. Včela (Kubát), 22:33 Blažek (Jar. Doležal), 23:54 Piskač (Kopecký), 43:33 Jar. Doležal (Kořínek), 48:33 Šíma, 60:31 Kubát (P. Včela, O. Včela)

Rozhodčí: Čížek – Křivohlavý, Padevět

Vyloučení: 4:5
Využití: 0:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 545

Sestava SLOVAN: Galuška (Turek) – Rajnoha, Hradil, Janků, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava SVĚTLÁ: Folvarský (Zvolánek) – Svoboda, D. Piskač, Bradáč, O. Včela, Šíma, Kořínek, Fibikar – Kohout, Blažek, V. Piskač, Štros, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Kopecký, Špatenka, Kubát

Published by Jiří Kavan