Sobota 27. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan mohutně dotahoval výsledek, nakonec zůstává bez bodů

Slovan mohutně dotahoval výsledek, nakonec zůstává bez bodů

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 

4:5

(0:1; 2:3; 2:1)

Skláři vstoupili do utkání lépe, skóre otevřel na konci druhé třetiny v přesilové hře Včela. Ve druhé třetina sice Slovan srovnal, ale světelští kontrolovali výsledek a v 38. minutě vedli už 1:4. Přesto se domácí dostali zpátky do hry a snížili na rozdíl jediné branky, to však na body nestačilo.

Oba týmy vstupují do utkání bojovně a s viditelnou chutí urvat tři body. V čase 2:38 dochází k prvnímu vyloučení utkání a Slovan musí bránit oslabení, ve kterém hosté na Turka vysílají jedinou střelu. V plném počtu se domácí snaží napadat, ale nedaří se přechod přes střední pásmo. K první větší šanci Slovanu dochází v sedmé minutě kdy Pavlovský prokličkovává mezi třemi hráči až před gólmana hostů a vysílá bekendovou střelu, hned nato testuje Zvolánkovu pozornost Marek. V čase 8:03 je vyloučen Kořínek a domácí hrají první přesilovku, ve které se jim nedaří kombinovat a hosté vyráží do útoku v přečíslení dva na jednoho. V plném počtu má více ze hry Světlá a hraje se hlavně v obraném pásmu Slovanu. V 16. minutě se moravskotřebovští dostávají po delší době do útočné třetiny, v signalizovaném vyloučení posílá na bránu hostů ostrou střelu Marek. 15:49 je za držení vyloučen Kubát, Skláři se v oslabení dostávají opět do útočného přečíslení dva na jednoho, ale šanci nevyužívají. Ke konci početní výhody se domácí usazují v útočném pásmu, ale na bránu hostů míří pouze jedna střela z hole Pavlovského. V poslední minutě získávají hosté možnost přesilové hry, kterou využívají a dávají tak Slovanu gól do šatny – Včela P. pálí od modré, jeho střelu usměrňuje mezi betony domácího gólmana Včela O. – 0:1.

Na začátku druhé třetiny hrají oba týmy defenzivnější hokej a ani jednomu se nedaří přejít přes střední pásmo. Ve třetí minutě Faltus zaváží kotouč do útočné třetiny, střílí do rohu brány, ale Zvolánek je pozorný. Slovan se usazuje v útočné třetině, vytváří tlak, ale hosté jim dobrým bráněním nedovolují vystřelit na bránu. K vyrovnávací brance dochází v čase 27:21 – Čikl naznačuje změnu pohybu a zpoza brány přihrává přes obránce mezi kruhy Pavlovskému, který z první zakončuje k tyči – 1:1. Hraje se hokej nahoru dolů a Skláři z protiútoku strhávají vedení opět na svoji stranu v čase 31:25, kdy v situaci dva na jednoho Kopecký nic nevymýšlí a ostrou střelou navyšuje na 1:2. V čase 31:44 je hostům nařízeno trestné střílení, které Petržilka střelou pod horní tyč proměňuje – 1:4. V čase 37:30 dochází k vyloučení na obou stranách. Hra čtyři na čtyři nejprve vychází lépe hostům, hned po buly zvyšuje na 1:4 Doležal. Potom Slovan snižuje na 2:4 – Hradil střílí od modré, Kobza tečuje a puk konči u bližší tyče za zády Zvolánka. Na konci druhé třetiny Pavlovský zaváží puk do útočného pásma, rychlým pohybem se zbavuje protihráče a nastřeluje tyč.

V úvodu třetí třetiny Dolinský přebruslí domácího obránce, jeho střela končí mimo bránu. Ve 44. minutě Čikl vyhrává buly, kotouč se dostává k Pavlovskému, který si s pukem sjíždí do mezikruží a prostřeluje gólmana hostů 3:4. V čase 45:22 hosté znovu odskakují na dvoubrankové vedení, kdy po buly posílá puk za záda Turka Přibyl – 3:5. Domácím po obdrženém gólu nevychází nahrávky a nedaří se vytvořit útočný tlak. V 52. minutě si od modré obloukem sjíždí před bránu Fibrich a bekendem posílá kotouč na Zvolánka, v brankovišti poskakující puk se však moravskotřebovským hráčům nedaří poslat za brankovou čáru. Po oddechovém čase vykřesává jiskru naděje Pavlovský, který po Čiklem vyhraném buly z mezikruží snižuje na rozdíl jedné branky a tímto gólem také kompletuje svůj hattrick. V čase 57:54 dostává puk za brankovou čáru Marek, gól však není uznán. Na konci základní hrací doby domácí odvolávají brankáře a zkouší hru v šesti. Slovan kombinuje v útočném pásmu, snaží se o vyrovnání, ale skóre se již nemění a Skláři si tak dováží 3 body.

Branky: 27:25 Pavlovský (Čikl, Janošek), 38:54 Kobza (Hradil, Řehulka), 43:49 Pavlovský (Čikl), 53:09 Pavlovský (Čikl) – 19:17 Včela O. (Včela P., Kubát), 31:25 Kopecký (Přibyl), 31:44 Petržilka, 37:35 Doležal (Šíma), 45:22 Přibyl (Špatenka)

Rozhodčí: Rulíček – Pecina, Čížek

Vyloučení: 3:3

Využití: 0:1              V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Turek (Galuška) – Rajnoha, Holub, Hradil, Kršňák, Muselík, Janošek – Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava SVĚTLÁ: Zvolánek (Koubský) – Svoboda, Vacek, Včela O., Šíma, Kořínek, Fibikar – Kohout, Štros, Včela P., Dolinský, Petržilka, Doležal, Kopecký, Špatenka, Kubát, Přibyl

Published by Vendula Pokorna